Saturday & Sunday in Shanghai
Jag kom hit tidigt igår kväll efter att mitt flyg blev tidigarelagt 3 timmar. Skönt när flygtider förändras åt det hållet och inte det andra. Jag bor här hos familjen Hällsås, som jag känner hemifrån Trollhättan, och de skämmer bort mig rejält. De har liksom SVENSK HUSHÅLLSOST som jag får äta till frukost!!! Det är inte många gånger jag har ätit ost under den här resan pga priset så det är något som jag verkligen uppskattar. Gött när det inte krävs mer än en hushållsost för att göra en glad!
När jag kom hit så visade det sig att Francis, mannen jag bodde hos i Melbourne i Australien, också var här så han kom över till lägenheten han med och hängde lite. Världen är allt bra liten. Idag har jag och Ebba varit ute och spatserat hela dagen och tittat på en massa skoj. Vi var i Yuyuan Garden där jag fick köpt mig en kimono, på East Nanjing Road som är grymmaste shoppinggatan, vi åkte karuseller i en park som faktiskt fick mig att frukta för mitt liv, käkade dumplings och vårrullar till lunch och bara myste hela dagen. Som om detta inte var bra nog så hade Eva-Marie lagat svensk köttgryta med potatis till middag. Himmelriket! Minst sagt en bra början på min vistelse i Shanghai!
I arrived here in Shanghai early last night since I got to take a 3 hour earlier flight. I'm staying with the Hallsas family, who I know from back home, and they spoil me. Just the fact that they have Swedish cheese makes this one of the most luxurious parts of my trip so far. I love the fact that it doesn't take more than cheese to make me the happiest person alive.
When I got here, I found out that Francis, the man I stayed with in Melbourne in Australia, was in Shanghai too so he came over to the aoartment and had a couple of beers with us all. The world really is a small place! Today, Ebba and I have been walking around the city all day. We started out in Yuyuan Garden where I bought myself a beautiful kimono, then we went to East Nanjing Road which is the greatest shopping street I've ever seen, we went on roller coasters that made me scream for my life, we had dumplings and spring rolls for lunch and just had a great time. Like this wasn't good enough, Eva-Marie had made Swedish meat stew with potatoes for dinner. It was delicious. I have, without doubt, had a great start on my stay in Shanghai!